AKTUALITY
Předškoláci ve školní jídelně

Již poněkolikáté se podařilo ve spolupráci se školní jídelnou připravit setkání s předškoláky a jejich rodiči přímo v těchto prostorách. Za to patří velké poděkování zaměstnancům školní jídelny, kteří se ochotně všem přítomným věnovali.

Rodiče byli uvítání v 1. patře, kde je pan ředitel Tomáš Mitlehner seznámil s provozem, způsobem výdejů, možnostech zdejšího stravování. O samotné přípravě pokrmů promluvil šéfkuchař Jiří Hubálek. Speciálním hostem byl pan Jiří Pšenčík ze společnosti Podravka, který připravil s kuchaři zajímavé menu k ochutnávce pro přítomné děti a jejich rodiče. Kromě jídel z běžného jídelníčku a oblíbené krupicové kaše jsme vyzkoušeli smetanovou tarhoňu s kuřecími kousky na žampionech, kuku paka – africké kuřecí kari s rýží, salát z tarhoně s kuřecím masem a jako netradiční zákusek čokoládovou quinou ozdobenou šlehaným tvarohem a višňovou marmeládou.

Děti zatím pracovaly pod vedením p. učitelek o patro výše a věnovaly se samozřejmě otázkám stravování. Poté se všichni sešli ke zmíněné ochutnávce, kterou si nesmírně pochvalovali. Rodiče mají možnost do školní jídelny přijít jako cizí strávníci, doprovodit své dítě a společně se všichni zdravě a dobře najíst. Stravovací návyky si děti nesou výhradně z rodiny. Veškeré vyhlášky a nařízení tedy nebudou k ničemu, když děti nenaučíme řádnému stravování doma ve své kuchyni. Školní jídelna připravuje jídla tradiční, nabízí ovšem i jídla moderních trendů. Užitečné informace i se zajímavými recepty naleznete na www.sjrk.cz.

Radka Polívková, ředitelka ZŠ RK Masarykova









fotogalerie